Scheepsmakelaar

Scheepsmakelaar gezocht? De Elburger Scheepsbemiddeling is hiervoor uw ideale partner. Wij bemiddelen in de aan- en verkoop van schepen. Voor al uw vragen over schepen en scheepsmakelaardij kunt u bij ons terecht. Op het gebied van werkschepen, charters en visserskotters. Wij bieden schepen aan uit de:

  • Binnenvaart (werkschepen)
  • Visserij

ESB heeft een handig menu waarin u makkelijk kan zoeken tussen het verschillende aanbod. Zo kunt u uw eigen voorkeuren aangeven qua prijs en categorie. Kortom, voor een scheepsmakelaar kiest u voor ESB Group!

 Scheepsmakelaardij

Schip kopen

Op onze website vindt u een divers aanbod aan schepen. De prijzen lopen erg uiteen van 10.000 tot 900.000 euro. De categorieën waarin u kan zoeken zijn pontons, werkschepen en kotters. Wij hebben als scheepsmakelaar ruime ervaring op het gebied van vissersschepen. Denk hierbij aan binnenlandse en buitenlandse kotters. Service staat bij ons voorop. Daarom verzorgen wij ook de overschrijving van de vergunningen bij het Ministerie. Bovendien helpen wij ook bij het overzetten van de scheepspapieren bij de betrokken instanties. Wij willen als scheepsmakelaar de koop voor u zo makkelijk mogelijk maken. U kunt bij ons ook een ponton kopen.

Wij hebben als scheepsmakelaar internationale werkervaring. Hierdoor kunnen wij uw vaartuig ook aanbieden op de buitenlandse markt. Wij hebben diverse buitenlandse contacten met shipbrokers en particulieren. Hierdoor kunnen wij een ruim en divers aanbod creëren.

Bekijk ons aanbod

Verhuur schepen

Naast de verkoop kunt u ook bij ons terecht voor de verhuur van diverse schepen. Indien gewenst kunnen wij onze vaartuigen ook aanbieden met bemanning, vaarweg managementplan en vaarwegverkeer begeleiding. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op als u vragen heeft. Wij als scheepsmakelaar staan u graag te woord en helpen u graag verder. Wilt u direct naar het huuraanbod? Klik dan hier.

Wat doet een scheepsmakelaar?

Een scheepsmakelaar helpt u bij de aanschaf van een schip. Wij fungeren als intermediair tussen verkopende partijen en potentiële kopers. De schepen die wij aanbieden zijn door ons getaxeerd, na een grondige inspectie. Door het inschakelen van een scheepsmakelaar als ESB Group weet u zeker dat u de juiste prijs betaalt voor uw schip. Daarnaast nemen wij als scheepsmakelaar u het papierwerk uit handen wanneer u overgaat tot aanschaf van een schip. U kunt dus voor alle vormen van scheepsmakelaardij bij ons terecht.

Wat komt er kijken bij het kopen van een schip?

Het kopen van een schip is een proces waarbij het nodige geregeld dient te worden. Niet voor niets, aangezien het een fikse investering is die u doet. Het is onder meer van belang dat u zeker weet dat de verkopende partij ook daadwerkelijk de eigenaar van de boot is. Dit klinkt vanzelfsprekend, maar is wel degelijk erg belangrijk. De meeste boten hoeven namelijk niet officieel geregistreerd te worden, waardoor soms onduidelijk kan zijn wie de eigenaar van de boot is. Schakelt u een scheepsmakelaar in, dan kunt u ervan uitgaan dat de eigendomspapieren in orde zijn.

Wilt u uw boot naar het buitenland vervoeren, dan heeft u een Internationaal Certificaat Pleziervaartuigen (ICP) nodig. Hiermee toont u aan dat u de eigenaar van de boot bent. In veel Europese landen is dit certificaat verplicht. Datzelfde geldt voor de aanwezigheid van een CE-keurmerk. In landen binnen de EU mag dit niet ontbreken. Uw scheepsmakelaar kan hiervoor zorgdragen.

Inspectieronde

Uw scheepsmakelaar maakt verder altijd samen met u een uitgebreide inspectieronde op en om de boot. Wij zijn een betrouwbare partner en zullen u dan ook altijd op de hoogte brengen van eventuele zichtbare dan wel onzichtbare gebreken. Dit is ook wettelijk verplicht. Wilt u een aankoopkeuring laten uitvoeren door een onafhankelijke expert, dan is dit natuurlijk mogelijk. Scheepsmakelaar nodig? Kies ESB Group.

Andere tips voor het kopen van een schip

Op het moment dat u overweegt een scheepsmakelaar voor binnenvaartschepen of vissersschepen te benaderen voor het kopen van een boot, kunt u zich op diverse manieren voorbereiden. Bedenkt u ten eerste waar u precies zou willen gaan varen en wat voor boot in deze wateren geschikt is. Huur bijvoorbeeld eens een boot die vergelijkbaar is met het soort schip dat u in gedachten heeft. U ontdekt dan precies in hoeverre dit type boot geschikt is voor de wateren bij u in de buurt.

Oriënteer u verder op de mogelijke ligplaats en de kosten die deze met zich meebrengt. Bedenk dat de boot ‘s zomers in het water ligt, maar dat u in de winter op de wal een al dan niet overdekte ruimte nodig heeft. Ook is het belangrijk om alvast de toekomstige kosten voor onderhoud en reparaties in te calculeren.

Scheepsmakelaardij nodig? Kies voor ESB Group!

Scheepsmakelaardij voor binnenvaartschepen gezocht? Schepen kopen? Kies dan voor de Elburger Scheepsbemiddeling B.V. Wij zijn gevestigd in Elburg, nabij Zwolle. Wij zijn op maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur geopend. Op zaterdag kunt u bij ons terecht tot 14:00 uur. U kunt telefonisch contact met ons opnemen via: +31 – (0) 525 – 68 11 01. U mag ons uiteraard ook mailen via: info@esbship.nl.