Het team

Een visserijverleden

De ESB Group werd in 1993 opgericht door Elburger Pieter de Jong. Hij heeft een visserijverleden en veel ervaring en connecties in de scheepvaart. De Elburger begon zijn bedrijf aan de binnenhaven in zijn woonplaats, vlak bij het centrum. Inmiddels zit ESB alweer jaren op het Elburger industrieterrein De Kruismaten, uiteraard langs het water.

De Jong en zijn medewerkers spreken de taal van de scheepswereld en laten die woorden volgen door concrete daden. Bij ESB weten ze niet alleen van aanpakken en afspraken nakomen, maar ook wat de huidige klant nu ├ęcht wil.

"ESB Groep is uitstekend op de hoogte van het aanbod en de vraag in de nationale en internationale scheepsmarkt."

Scheepsmakelaardij

ESB richt zich vanaf het begin op de scheepsmakelaardij. Het bedrijf verzorgt het totale traject van aankoop en verkoop van allerlei schepen. Zoals diverse Kotters (IJsselmeer, Grote, Euro of buitenlandse), maar ook voor diverse werkschepen kan de klant bij ESB terecht.

ESB organiseert vervolgens alles. Dat wil zeggen van uitstekend op de hoogte zijn van het aanbod en de vraag in de nationale en internationale scheepsmarkt, tot aan een goed en eerlijk advies en de uiteindelijke aanschaf. Ook regelt ESB dat de vergunningen bij diverse ministeries worden overgeschreven en zorgt het voor de juiste afhandeling van de scheepsdocumenten bij diverse instanties.

Maritieme dienstverlening

In 2004 kwam daar de maritieme dienstverlening ESB Martime bij. ESB houdt zich sinds die tijd ook volop bezig met de verhuur van allerlei werkschepen voor de meest uiteenlopende werkzaamheden op het water. Zo zijn er onder andere schepen te huur met kranen, spudpalen en accommodatie. Zoals multicats, multiships en begeleidingsvaartuigen.

Maar die maritieme dienstverlening van ESB gaat veel verder. Van het opstellen van een vaarwegmanagementplan tot het assisteren bij de zogenaamde kunstwerken. Verder verzorgt ESB de bewijzering op het water, denk aan borden, vaarweg verlichting en boeien. Daarnaast is de inhuur van personeel optioneel. Ook verricht ESB (archeologisch) bodem- en grondonderzoek en kunnen duikers ingezet worden voor diverse werkzaamheden. En tot slot is mobiele vaarwegverkeersbegeleiding mogelijk.

Contact
opnemen

Heb je een vraag en wil je een passend antwoord van een scheepsbemiddelaar die zowel maritiem dienstverlener als scheepsmakelaar is? Neem dan vrijblijvend contact op met onze scheepsmakelaardij.

De Elburger Scheepsbemiddeling B.V.
J.P. Broekhovenstraat 28
8081 HC Elburg
+31525 68 11 01 info@esbship.nl